onsdag 5. oktober 2011

Ta-med-hjem-dikt

Lyrikkutstilling Jeg lovet tidligere i år at jeg skulle bli flinkere til å formidle lyrikk i biblioteket. I dag har jeg laget en "ta-med-hjem"-utstilling med dikt fra nye diktsamlinger. Jeg har hengt opp dikt over skranken, som elevene kan få lov til å plukke og ta med hjem etter høstferien. Jeg lover å fylle på med nye dikt dersom de blir borte! Diktene er hentet fra nye diktsamlinger som står til utstilling på skranken. Disse er naturligvis også til hjemlån!

Plukk et dikt
fra kvisten ned
ta det med
les det fort
gi det bort!

Foto: Metaingrid

7 kommentarer:

Elizabeth sa...

Genialt med "ta med hjem"-dikt:) Jeg bodde nesten på biblioteket da jeg var yngre, men lyrikk tok det litt tid før jeg ble ordentlig opptatt av. Diktsamlingene sto ofte bortgjemt i en mørk krok og så voksne og vanskelige ut. På skolebiblioteket tror jeg ikke vi hadde noen lyrikkhylle i det hele tatt. Så det aldeles supert at noen tar initiativ til å drive litt aktiv formidling på en så kreativ måte :)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Takk for det, Elizabeth! Vi har en ganske fin lyrikksamling som blir brukt altfor lite. Dette er en påminnelse til meg selv også om å lese mer lyrikk! Ja, det skal jeg gjøre!

Anonym sa...

Smart!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Ja, jeg håper de plukker dikt når de kommer tilbake på mandag. Ellers synes jeg ideen din om å låne med seg en diktsamling hver gang man er på biblioteket er forbilledlig!
Legger ut lenken her så alle kan lese det selv:
http://haustljos.wordpress.com/2011/10/07/lan-ei-diktsamling/

Anonym sa...

For en god ide! Vi har tidligere hatt "ukens dikt" utstilt på skranken og da først og frems brukt barnedikt. Men dette var en genial ide for å få elevene mer interessert.

Jeg våger å stjele fritt fra deg og henge opp dikt i vårt skolebibliotek .-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Ja, klart det! Bare hyggelig!

Rysjedamene sa...

Kjempelurt! Dikt er ikke vår sterke side, men dette vil vi vurdere!Da får vi jo lest litt selv også:o)