fredag 4. juni 2010

Sense and Sensibility and Sea Monsters

I serien Jane Austen-rariteter har vi nå kommet til Sense and Sensibility and Seamonsters. Boka er en omskriving av den klassiske Austen-romanen, Sense and Sensibility. Kjærlighetshistorien mellom søstrene Dashwood og deres beilere er her ispedd en god dose uhyrer fra havets dyp. På baksiden av boka står det:

This masterful portrait of Regency England blends Jane Austen’s biting social commentary with ultra violent depictions of sea monsters biting. It’s survival of the fittest – and only the swiftest swimmers will find true love.

Jeg mistenker forfatteren Ben H. Winters for å skrive en slik “tøyseroman” bare for å få navnet sitt  ved siden av Jane Austens, og det er sikkert et godt salgstriks. I serien Quirk Classics  har forlaget tidligere gitt ut Pride and Prejudice and Zombies som jeg har skrevet om før, både her og her.

Hva blir det neste? Quirk Classics flytter det litterærer fokus fra Storbritannia til Russland og gir i disse dager ut Android Karenina. En omskriving av Tolstojs Anna Karenina. Vil dette ingen ende ta? Jeg tror i alle fall jeg stopper her.

Jane Austen and Ben H. Winters: Sense and Sensibility and Seamonsters, Quirk Books, Philadelphia, 2009

1 kommentar:

Sigrid sa...

Det er da på høy tid at noen gir Eliza Bennet en skikkelig fritidsinteresse. Etter å ha lest boka en fem - seks ganger har det slått meg at søstrene Bennet har mye fritid, mor Bennet skryter feks til mr. Collins om at døtrene ikke trenger bidra i huset. Zombiejakt må være en ypperlig aktivitet. Hva søstrene Dashwood angår har jeg inntrykk av at de har flere arbeidsoppgaver, og dermed mindre fritid, men litt sjømonsterjakt må da være bedre enn å sitte stille og vente på den ene rette. Har tenkt jeg bør lese disse bøkene.