Forrige fredag avholdt vi vårt faste sommermøte for skolebibliotekarer i den videregående skole i Akershus. Tittelen på møtet var Fra Zotero til Zorro. Vi møttes på Litteraturhuset i Oslo denne gangen. Og la meg skryte litt av dem aller først: Tusen takk for helproff gjennomføring av møtet! Da vi kom om morgenen, hang det allerede lapper som viste vei opp til møtelokalet Nedjma. Vi fikk hjelp til alt vi trengte av teknisk utstyr, maten var god og lokalene var hyggelige å møtes i. All ære til dem for det!
Jeg er med i arbeidsgruppa for fagforum sammen med Anne Brit Ingholm (Mailand vgs.), Carl Otto Platou (Nesodden vgs.) og Kristin Berglid (Dønski vgs.). Vi fire planlegger hva vi skal ta opp på disse møtene som avholdes en gang i halvåret. Som vanlig når vi endelig møtes har vi svært mye å snakke om. De fleste av oss jobber alene som bibliotekarer, og fagforum er derfor et viktig organ for å få drøftet ulike utfordringer og problemstillinger som vi må forholde oss til i jobben. I tillegg skal disse møtene gi inspirasjon og faglig påfyll. Vi er svært opptatt av å holde god kontakt med fylkeskommunen. Derfor var det spesielt gledelig at Innkjøpssjef Frank-Tore Toresen og spesialkonsulent Bengt Jacobsen fant veien til Litteraturhuset.
Vi er ikke snauere i arbeidsgruppa, enn at vi stiller med egne foredragsholdere. Først ut var Anne Brit Ingholm som holdt et lynkurs i bruk av litteraturlisteverktøyet Zotero. Mellom de lengre innleggene og foredragene hadde vi en nyhet på programmet: Bokdusj. Vi fire i arbeidsgruppa presenterte bøker vi liker godt, og som vi gjerne ville dele med andre. Neste gang skal vi invitere fire andre bibliotekarer til å dele sine beste lesetips med oss. Jeg la ut min presentasjon om tegneserier på Leselyst.
Spesielt gledelig for meg var det at min kollega Ingunn Kjøl Wiig kom og holdt et spennede foredrag for oss om det faglige nettverket for bruk av IKT i skolen, Del og bruk. For oss skolebibliotekarer kan “d&b” være en fin mulighet til å dele den digitale kompetansen vi har, med lærere, bibliotekarer og andre interesserte. Og dermed synliggjøre hvordan vi kan integreres i det pedagogiske arbeidet ved skolene.
I god del og bruk ånd hadde vi satt av tid på programmet til å dele våre erfaringer med bruk av web 2.0-verktøy som blogg og facebook i skolebiblioteket. Det er svært ulik praksis på skolene, men det er viktig at vi lærer av hverandre, hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Dere finner lenker til andre skolebiblioteksblogger fra hele landet, til høyre på siden her.
Vi avsluttet dagen med et annet morsomt foredrag av og om tegneserieskaperen Flu Hartberg. Flu er i disse dager aktuell med samlingen Fagprat som jeg begynte å lese i går. Den er fantastisk morsom!
Dette innlegget ble jo nærmest som et møtereferat, men hensikten min var å vise dere at vi skolebibliotekarer er allsidige. Vi interesserer oss for alt fra Zotero til Zorro.
3 kommentarer:
Igjen, takk for en flott dag på Litteraturhuset. Veldig bra program :)
Takk for sist, og takk for et flott møte! Jeg ble ivrig og inspirert og lagde sporenstreks en facebookside for biblioteket vårt :-)
Takk! Hyggelig at dere er fornøyde! Så fint at du prøver deg på facebook du også Lotte! Send oss en lenke da vel?!
Legg inn en kommentar