fredag 28. mai 2010

Fredagsquiz

Juba, juba, det er fredag! Forrige uke skulle vi fram til Where the wild things are. Det visste jammen Eirik Vågeskar! Gratulerer! Denne uka er det siste runde av Fredagsquizen. Og da mener jeg aller siste runde. Takk for hjelpen til Lektor Nordskog, Lektor Hagemann og Litteraturviter Langslet som har bidratt med spørsmål. Det har vært hyggelig, men til høsten vil jeg finne på nye ideer både på bloggen og i biblioteket. Her er altså det siste spørsmålet. Litteraturviter Langslet får lov til å være den som skalker gluggene for denne gang:

1892 var et spesielt år. Fotballklubben Liverpool ble stiftet, Coca Cola Company ble grunnlagt, og Holmenkollbakken ble åpnet. Desto viktigere, især for oss litterater, er det at det i dette året blir utgitt 2 norske romaner som har det til felles at sentrale personer i begge bøkene tar livet av seg. Den ene er den tilårskomne ektemannen, hvis kone ikke kan utstå å høre om hans tidligere erobringer, men som heller ikke kan la være å lirke dem ut av ham, og dermed setter stakkaren i en umulig situasjon. Den andre er en eiendommelig charlatan, kledd i gul dress,som gjorde en masse påfallende ting og som forsvant igjen like fort som han var kommet. Hvilke romaner snakker vi om?

Riktig svar sender dere til ingrid.hagen@sandvika.vgs.no innen neste torsdag. God helg!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hmm.. jeg lurer på om jeg ikke kan sende inn feil svar? Nå som jeg skal ta friår skal jeg kose meg med masse lesing forhåpentligvis, så kan jeg komme med riktige svar til fredagsquiz'n liiiitt i etterskudd, hehe!

Ingvild sa...

Liker det jeg hører, Aisha!
( / leser) ;D