tirsdag 21. mai 2013

Bokmesse

I dag har jeg vært på bokmesse i klasserommene rett under biblioteket. Der holder de fremmedspråklige elevene ved grunnskolen i Bærum Kommune til. I det siste har de forberedt seg på et avsluttende litteraturprosjekt i norsk. Oppgaven var at de skulle velge seg en bok av en norsk forfatter, lese og presentere den og forfatteren for publikum. Jeg ble invitert til å høre på, fordi jeg har hjulpet elevene i gang med prosjektet, og bistått med lån av bøker og utstillingsutstyr. Elevene var veldig flinke og hadde gjort seg flid med utstillingene sine. (Noen hadde til og med sjokolade, kaffe og popcorn!) De var godt forberedt og det var morsomt for meg å se resultatet av arbeidet deres.

Aziz og Talha
Aziz og Talha holdt en spennende presentasjon av forfatterskapet til Kjersti Scheen. De hadde lest Ni brev til advokaten.

Maguette valgte å lese dikt
Maguette presenterte diktsamlingen Den yngste av Ingvill Solberg. Hun ønsket å lese noe som ikke alle de andre valgte.

Mohammed og Beatriz samarbeidet om Per Askøs forfatterskap
Mohammed og Beatriz hadde valgt å fordype seg i askerbøringen Per Askøs forfatterskap. De snakket varmt og engasjert om diktsamlingen Solen, skorpionen og smaragden.
Klasserommet var gjort om til bokmesse
Andre grupper hadde valgt Roald Dahl, Pål Angelskår, Erlend Loe, Morten Øen og Lars Saabye Christensen. Takk for at jeg fikk komme!

2 kommentarer:

astridterese sa...

Det var et fint prosjekt. En ide å ta med seg :-)

Rysjedamene sa...

Jøss, så bra opplegg!