mandag 27. juni 2011

Den fødte bibliotekar?

Faren min er flyver. Da han gikk på barneskolen tegnet han fly i alle kladdebøkene sine. (Jeg likte særlig godt heimkunnskapsboka som var rikt illustrert.) Han brukte sparepengene sine for å ta bussen fra Skarnes til hovedstaden for å gå på flystevne på Fornebu. Yrkesvalget hans kom nok ikke som noen overraskelse på noen!

Jeg har, for min del, alltid trodd at det var tilfeldigheter som gjorde at jeg ble bibliotekar, inntil jeg for kort tid siden gjorde en interessant oppdagelse. Mamma hadde ryddet i boden i barndomshjemmet og funnet noen kasser med barnebøker som hun ville at jeg og søsteren min skulle dele, og ta med oss hjem. Inni bøkene mine fant jeg spor av en tidlig interesse for katalogisering! Bakerst i Bobsey-barna og pianomysteriet (og mange andre bøker) har jeg klistret en lapp med stempel og tittel, slik som man hadde i biblioteksbøker da jeg var liten. Alle som jobber i bibliotek vet at det ikke er nok å være glad i å lese bøker, for å bli bibliotekar. Jeg har alltid likt å lese bøker, men min tidlige interesse for andre deler av bibliotekaryrket viser vel at yrkesvalget kanskje ikke var så tilfeldig likevel?

Legg merke til det fine hjertestempelet!

Foto: Metaingrid

5 kommentarer:

Mari Hopland sa...

Ingenting er tilfeldig!

Stian Nordskog sa...

Det var din skjebne, Ingrid, og ingen kan unnslippe sin skjebne.
Jeg for min del husker at den første boken jeg lånte på skolebiblioteket var om steinalderfamilien Hedenold som drog ut i verdensrommet (sic!). Det måtte jo bli historie og scifi på meg.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Dømt til å bli bibliotekar er slett ikke så verst!

Stian: Jeg har fått inn en fin fotobok du kommer til å like: "Skins" av Gavin Watson.

Stian Nordskog sa...

Kjenner til den og synes det er flott at du har kjøpt den inn. Husker jeg var på utstilling med ham da han var i Oslo. Var faktisk en del skins som kom for å se.
Apropos fotobøker, så driver jeg og leser om igjen Harald Hauswald og Lutz Rathenows bok "Ost-Berlin. Life before the Wall fell". Noe for deg tror jeg. http://tiny.cc/fpsvr

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Ja, helt klart!Ser spennede ut, og så er det jo så billig å kjøpe bøker på amazon.
Men nå har ledelsen satt stopp for innkjøp for i år ( synd, siden jeg har brukt halvparten av det jeg var forespeilet), så nå må vi nøye oss med det vi har.