tirsdag 6. april 2010

Hva leste du i påsken?

Vel overstått påske alle sammen! Nå lurer jeg på om alle leste krim i påsken eller om de gule bøkene var verdt å ta med seg på hytta i stedet. Eller kanskje du gjorde som meg og leste noe helt annet. Selv har jeg lest mest for Minimeta som for tiden er opptatt av Sandvika videregående skoles mest leste bok: Hvor er Willy? (Det sier litt folkens: Hun er 3 år! Kanskje dere burde innse at en ny generasjon må få lov til å overta helten deres?) Min egen påskelektyre i år var Det femte barnet av nobelprisvinneren i 2007, Doris Lessing. Etter mye skriverier om Lessing på flere blogger i fjor har jeg kjøpt noen titler av henne til min egen bokhylle. Foreløpig har jeg bare lest debutromanen Det synger i gresset og Det femte barnet, men jeg blir like slått i bakken av henne hver gang og skal definitivt lese mer av henne. Så da går spørsmålet nok en gang ut til dere: Hva leste du i påsken? Hva leser du nå?

Foto: Metaingrid

9 kommentarer:

Eirik sa...

Jeg leste "Beatles" av Lars Saabye Christensen og "Animal Farm" av George Orwell... på leseplate. Og så tok jeg til på "Tåpenes sammensvergelse", som jeg fikk av vinneren av fjorårets loddtrekning.

The Wizard sa...

Bra, Eirik!

Selv leste jeg "En plutselig frigjørende tanke" av Kjell Askildsen.

Solgunn sa...

Hei!

Jeg leste Tordengudens sønn av Arto Paasiliina og Momo - eller kampen om tiden av Michael Ende. Ikke akkurat påskekrim. Men før påska leste jeg Gutten i kofferten av Lene Kaaberbøl og Agnete Friis - den var veldig spennende!

HildeSol sa...

Jeg har lest Cora Sandels Kranes konditori og Hugos Les Miserables (endelig! Begynte på den for første gang da jeg var 11 -selvfølgelig musikales skyld).

Sigrid sa...

Jeg fikk begynt på Charles Dickens "Little Dorrit", jeg blir sikkert ferdig til neste påske. Gleder meg til å repetere morsomheter om udugelig offentlig forvaltning og pyramidespillende rikinger. Godt å ha for oss som pendler med toget.

Lille søster sa...

Så bra at du likte Det femte barnet også. Jeg har fortsettelsen liggende, men har ikke fått begynt ennå. Det ble lite lesing i påska, bare Tilstrekkelig vakkert av Synne Sun Løes.

Cathrine sa...

Jeg har lest på "Skrekkens sirkus" og "Vampyrens assistent" av Darren Shan og begynte på "Det tapte symbol" av Dan Brown;)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Her var det god bredde og mange tips til andre lesere. Takk for innspill, alle sammen!

Lotte sa...

Jeg leste faktisk en gul bok! Kjempefin idé til utstilling du hadde! "Håndbok for André" av Yngve Sæther. Veldig bra for filminteresserte!