torsdag 4. mars 2010

Nye bøker i biblioteket!

Metaingrid er for tiden ekstatisk opptatt med å katalogisere alle de fine nye bøkene hun har kjøpt inn til biblioteket:

Her er tre eksempler. Helt til høyre ser dere en flik av den svenske tegneserieskaperen Joanna Hellgrens bok Frances, Del 1. Frances er sju år gammel når hun må flytte til tanta si etter at å ha blitt foreldreløs. Tanta tar allerede vare på sin gamle far fordi hun selv ikke har stiftet familie. Her er det identitesproblematikk, generasjonskonflikter og kjærlighet. Bildene er fine svart-hvitt tegninger og jeg gleder meg til å lese fortsettelsen.

Den amerikanske fotografen Annie Leibovitz har i fotoboka American Music samlet bilder av musikere som Johnny Cash, Bruce Springsteen, Tom Waits og Missy Elliott. Leibovitz jobbet som fotograf for musikkmagasinet Rolling Stone fra 1970-1983. Bildene i denne boka er (stort sett) av nyere dato, men musikken lever videre som inspirasjon også i de nyere fotografiene.

Helt til høyre ser dere The Complete Cartoons of the New Yorker. O’lykke, sier jeg. Etter å ha lest Seths fine tegneserieroman It’s a good life if you don’t weaken,tidligere i år ble jeg helt besatt av disse enruterene fra magasinet The New Yorker. Her er de presentert fra oppstarten i 1925 og fram til 2006. 

Best av alt: Bøkene er klare til utlån i biblioteket!

Hellgren, Joanna: Frances – Del 1, Galago, Stockholm, 2009

Leibovitz, Annie: American Music, Random House, New York, 2003

Robert Mankoff (ed.): The Complete Cartoons of the New Yorker, Black Dog and Leventhal,New York, 2006

2 kommentarer:

Solgunn sa...

Katalogisering og klassifisering - hurra - kjempemorsomt å jobbe med det. Skal selv ta unna en bunke med mye bøker i dag, liker det. Nesten like morsomt som å kassere gammelt :-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Dette er toppen av bibliotekarnerding, men jeg er helt enig med deg. Det er morsomt å holde på med. I allefall når det er interessante bøker som man gleder seg til å få ut på hylla.