torsdag 7. januar 2010

Vinterfilmer

The sweet hereafter handler om et lite lokalsamfunn i Canada som rammes av en grusom ulykke. En skolebuss kjører av veien og går gjennom isen på en innsjø. Fjorten barn dør og flere blir skadet. Etter ulykken kommer en advokat til stedet og lover kompensasjon til de rammede, men det viser seg å være mer komplisert enn han hadde forestilt seg. (The sweet hereafter, regi: Atom Egoyan; med Sarah Polley og Ian Holm, 1997 , 107min.)

The Ice Storm handler om familien Hood. Vi befinner oss i USA rundt høytiden Thanksgiving i 1973. De fire familiemedlemmene har alle sine private problemer knyttet til seksualitet og alkoholkonsum. Benjamin Hood har et forhold til nabokona. Kona, Elena, leser selvhjelpsbøker og er lei av at mannen lyver for henne. Sønnen er hjemme på ferie, men rømmer til byen for å forføre ei rik jente. Datteren leker “doktor” med naboguttene. Så setter den verste is-stormen noensinne inn og familien blir tvunget til å ta et oppgjør med problemene sine. Filmen er basert på en roman av Rick Moody. (The Ice Storm, regi: Ang Lee; med Kevin Klein, Sigourney Weaver og Joan Allen, 1997, 108 min)

Pingvinenes marsj er en vakker dokumentarfilm om hvordan keiserpingvinene i Antarktis formerer seg og overlever i isødet. Filmen handler om den lange, strabasiøse marsjen pingvinene legger ut på hvert år til samme tid, for å nå fram til stedet hvor de skal parre seg og legge egg. Og den viser hvordan de samarbeider for at nytt liv skal ha en sjanse i et av verdens minst gjestmilde hjørner. (Le Marche de l’Empereur, regi: Luc Jacquet; med en hel rekke pingviner, 2006, 1t. 26min.)

Ingen kommentarer: