søndag 14. juni 2009

Hva leser du nå?

Nå er den verste eksamensperioden over og det er på sin plass å spørre leserne av Leselyst nok en gang: Hva leser du nå?
Selv er jeg akkurat ferdig med Agnes Ravatns Stillstand - sivilisasjonskritikk på lågt nivå. Jeg har humret og kost meg med hennes betraktninger over nordmenn i ulike sammenhenger. Fra blant annet en café i Ålesund, et nonnekloster, et kjøpesenter og Litteraturfestivalen på Lillehammer kommenterer Ravatn ulike sider av norsk samfunnsliv med vidd.
Jeg er ikke helt sikker på hvilken bok jeg skal ta fatt på nå, men jeg jobber fortsatt med å finne titler som jeg kan presentere for elevene på vg1 og vg3 til høsten.
Bildet er tatt i dag. Jeg er fornøyd med kjøpet av nok en gammel Penguin-utgivelse, som jeg har kjøpt mest på grunn av coveret (jeg oppdaget at jeg har boka allerede...). The Garden Party av Katherine Mansfield ble med meg hjem fra Bybroen Antikvariat i Trondheim. Men nå er det deres tur, hva leser dere nå? Er sommerlektyren i boks?

3 kommentarer:

Stian Nordskog sa...

Jeg leser utvalgte partier av Mein Kampf, forøvrig i "Parteiausgabe". Jeg skal ikke påstå at det er noen nytelse å lese dette her om igjen, men noen elever stilte noen så gode spørsmål om den her om dagen at jeg fant ut at jeg måtte dykke ned i den igjen for å kunne svare skikkelig.
En påminnelse om hvor smarte elever vi har. Ellers så har jeg lest "I centralkomiteens hemliga arkiv" av Karel Kaplan. Meget god historiebok om Slànsky-prosessen. Anbefales.
Forøvrig tror jeg at Mein Kampf hadde vært mye bedre om hovedpersonen hadde vært krokodille!

Eirik sa...

Jeg leser:
Watchmen
The Selfish Gene
God is Not Great
Dommedag!
Flim-Flam!
... og mange til. Som oftest svinner min interesse for en bok litt når jeg er hundre sider fra slutten, og så blusser den opp igjen et halvt etterpå - og innen den tid har jeg startet på minst to nye.

For øvrig har jeg tenkt mye på å lese Mein Kampf, men den er dessverre vanskelig å finne, og hver eneste gang jeg prøver å spørre naboene om de har den ser de rart på meg. Jeg lurer forresten på hvem i det tredje rikets regjering som hadde tatt mest i benkpress. Jeg tipper på Herman Göring.

Stian Nordskog sa...

Hei Eirik. Du finner Adolf sitt makkverk her online:http://www.hitler.org/writings/Mein_Kampf/

Når det gjelder benkpress, så tror jeg nok at Herman the German hadde vært veldig god til å SKRYTE av hvor mye han tok i benkpress, men tror nok at Rheinhard "Jeg-er-kjempemacho-arisk-og-overhodet-ikke-av-jødisk-avstamning" Heydrich hadde tatt mest.