mandag 27. april 2009

Loppemarked

Hva gjør en bibliotekar en søndag formiddag i April? - Jo, hun leter etter bøker til sin egen bokhylle på loppemarked naturligvis. Nå er det høysesong for loppemarkeder rundt omkring, og her er det mange godbiter å finne. Og kanskje noen lurer på hva jeg setter i min egen bokhylle? I dag rakk jeg å fylle en hel bærepose med bøker for bare 50,-kroner. Jeg er svært fornøyd og her kommer listen:


 • Katherine Mansfield: The Garden Party

Fra denne novellesamlingen av den New Zealandske forfatteren har jeg bare lest "The Voyage" tidligere. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med forfatterskapet hennes.

 • Sjöwall og Wahlöo: Purk, purk, sur agurk (tittelen er morsommere på svensk: Polis polis, potatismos.)
Etter at kollega og krim-kjenner Sigrid varmt har anbefalt alt av dette krim-ekteparet, måtte jeg bare få med meg et eksemplar av denne boka. (Det er forøvrig morsomt at denne tittelen også leses av en storøyd mormor i barneboka Tulla og mormor som datteren min på to år er veldig glad i.)
 • Willa Cather: My Ántonia

Om en kvinnelig pioner i Amerika. Om den amerikanske erfaring, hvis vi skal tro bokomslaget.

 • Doris Lessing: Det synger i gresset og Martha Quest
Jeg er blitt nysgjerrig på Lessing etter at hun fikk Nobelprisen. Det er jo ofte resultatet av slike prisutdelinger, at forfattere får et nytt oppsving, eller en ny leserskare. Jeg har tenkt å begynne med Det synger i gresset, og ta det derfra.
 • Morten Ramsland: Hundehode
Denne vet jeg ikke helt hvorfor jeg kjøpte. For det første har vi den i biblioteket, fordi den var veldig populær da skolen startet opp. For det andre fordi jeg ennå ikke har tatt meg bryet å låne den med meg hjem. Kanskje jeg må gi den en sjanse nå.
 • Virginia Woolf: Orlando

Snart har jeg vel Woolfs samlede. Ved nærmere ettertanke ble jeg kanskje litt revet med her, jeg lurer på om ikke jeg har en utgave av denne fra før.

 • John Ajvide Lindqvist: Låt den rätte komma in
Zombier på originalspråket. Jeg gleder meg. (Dette sier jeg naturligvis bare for å smiske med Lektor Nordskog, så han kanskje kommer til å åpne Jane Austen snart.)
 • J.D. Salinger: The Catcher in the Rye
Klassiker som jeg ikke har fra før.
 • Tom Stoppard: Rosenkrantz and Guildenstern are dead
Tittelen henspiller på to karakterer i Hamlet. Boka kom med en ekstra bonus, noe som ofte skjer når man kjøper brukte bøker. Foruten selve teksten kan de inneholde andres notater, eselører, understrekninger, eller som i dette tilfellet flere utklipp. Her fant jeg en hel artikkel om stykket fra Time, datert 27. oktober 1967. Åpningen gjør at jeg er veldig glad for at jeg nå sitter med et eksemplar av stykket i hånden: "Some Plays open windows, others open worlds". Nok til å glede seg.
 • Kurt Vonnegut: Slaughterhouse 5
Etter å ha fulgt bloggen til Glamourbibliotekaren (som er en dedikert fan av Vonnegut) en god stund nå har jeg fått lyst til å lese Kurt Vonnegut, og da mener jeg denne bør være et sted å begynne.
 • Italo Calvino: Marcovaldo
Mange av mine medstudenter på universitetet hadde en forkjærlighet for Calvino. Kanskje på tide å finne ut hva som gjorde dem begeistret.
 • Philip Roth: Konspirasjonen mot Amerika
Har lest noe av Roth tidligere og liker stilen hans. Denne boka handler om hva som ville skjedd med USA dersom Charles Lindbergh hadde blitt president i 1940.

foto: Marit S. Hagen

6 kommentarer:

Stian Nordskog sa...

He he, la den rette komme inn er vel en vampyr-roman? Men fortsatt, smisket hjelper!!!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Fillern! Der var jeg jo litt raskt ute. Zombier og vampyrer er jo ikke elt min greie - ennå...

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Hmm... Jeg mente: ikke helt min greie. Er det greit med skrivefeil så sent på morgenen?

Lille søster sa...

Så mange bra bøker! Jeg likte godt Det synger i gresset, og gleder meg til å lese flere av Lessing.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Helt enig. Jeg kjøpte The Golden Notebook i fjor, men har ikke åpnet den ennå. Gleder meg til å ta fatt på Det synger i gresset snart. Jeg har forresten lagt merke til din interesse for Lessing i det siste, så det var en av grunnene til at jeg plukket hennes bøker med meg.

Lille søster sa...

Så fint da!