fredag 24. april 2009

Fortsatt bedre enn sitt rykte?

Nok et umiskjennelig vårtegn : Russetida er i gang. Foreløpig er det en riktig lystig rødkledt gjeng som vandrer omkring i skolens korridorer og jeg håper de vil holde humøret og formen oppe resten av skoleåret. Men markeringen av at flere års slit på skolebenken er unnagjort, og at man går ut i voksenlivet har blitt behørig feiret i generasjoner. Allerede i 1955 kom filmen Bedre enn sitt rykte av Edith Carlmar. Filmen er et lystspill som foregår i Oslo på 1950-tallet i russetiden. Her er det duket for forviklinger når hovedpersonen forelsker seg i fransklærerinnen og innleder et forhold med henne, mens vennene hans er forelsket i hverandre på kryss og tvers. Her finner vi lyse sommernetter, sjalusi og hengivenhet i en norsk klassiker som russen absolutt bør se mellom slagene.

Bildet er hentet her.

2 kommentarer:

Stian Nordskog sa...

Ja, det er en flott film! Utrolig vakre Vigdis Rønning spiller jo der! Hun er dessuten med i Aldri annet enn bråk, også en utrolig fin film!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Jeg har tenkt å utvide samlingen av norske klassikere i biblioteket. Det har kommet veldig mange gode filmer på DVD de siste åra. Har du noen tips?