søndag 23. november 2008

DDK - det er system i galskapen

2 kommentarer:

Eirik sa...

Haha. Hun tør i alle fall å si det vi alle en gang iblant føler; når jeg jobber i dagligvarebutikken finner jeg diverse ting på steder der de ikke burde være. For eksempel synes mange at melken passer bedre i fruktavdelingen eller pølser i fryseren. Begge resulterer i at vi må kaste varen, så når jeg får se en som titter over skulderen sin og plasserer varen i skulderhøyde føler jeg filleristingsinstinktet slå inn... Men jeg mangler både motet og impulsiviteten til å faktisk utføre det, så jeg blir bare nødt til å gå nedtrykt bort og sette på plass varen.

En dag renner nok begeret over, så neste gang du går i butikken og tenker på å sette fra deg en vare på et sted den ikke hører til bør du passe godt på at ikke jeg er på vakt.

Fight Club sa...

Bibliotekarer må få lov til å klikke av og til de også! DDK er et fantastisk system som kan spores tilbake til amerikaneren Melvin Dewey som laget den første utgaven i 1873 og det finnes flere forskjellige deweymuseum i USA. I New York er det også en godbit i form av et hotell der hver etasje er forbeholdt hver sin hovedklasse og hvert rom har sitt deweynr. Hvis du liker moderne historie kan du dermed får rom nr. 900.001, eller hvis du elsker slaviske språk 400.001. Ikke noe spørsmål hvor ferien går neste gang!