fredag 4. januar 2013

Godt nytt år!Godt nytt år! Jeg håper dette blir et strålende leseår, men klok av skade har jeg ikke tenkt å røpe noen av mine prosjekter eller forsetter for det nye året. Da blir det sjelden noe av dem. Imidlertid kan jeg komme med forslag til spennende leseprosjekter som dere kan prøve:
  • Les mer lyrikk! For eksempel én diktsamling i måneden.
  • Les flere klassikere! Det er (ofte) en grunn til at de kalles klassikere. Det finnes mennesker som lærer seg norsk bare for å lese Ibsen på originalspråket, tenk så heldige vi er som kan det! Selv holder jeg på med Tolstojs Anna Karenina nå, fordi jeg har lyst til å lese boka før jeg ser filmen som kommer i februar.
  • Les flere norske samtidsromaner! Det finnes utrolig mange gode, norske forfattere.
  • Les mer sakprosa! Er du interessert i et bestemt fagfelt er det mye spennede å fordype seg i.
  • Les litteraturtidsskrifter! Hold deg oppdatert på hva litteratene mener om litteratur!
  • Les bokanmeldelser i norske og utenlandske aviser
  • Les E-bøker! Eneklt og greit, og ypperlig dersom man leser på et annet språk og trenger å slå opp vanskelige ord i ordboka.
  • Følg med på bokblogger. Hvis du er interessert i en bestemt sjanger kan det være morsomt å finne bokbloggere som brenner for den samme typen litteratur som deg.
  • Tegneserier. En sjanger som endelig virker som den har fått fotfeste og blir tatt på alvor (anmeldes i feks. Klassekampens Bokmagasin)
  • Lær deg et nytt språk og åpne enda flere dører inn i litteraturen!
Det viktigste er uansett at du får leselyst!

Foto: Metaingrid

4 kommentarer:

Ann Kristin sa...

Godt nytt år!

Spennende mål du har satt deg, ser fram til å høre hvordan det går med dem. :)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Hei Ann Kristin! Dette var altså ikke mål jeg har satt meg, for jeg vet at hver gang jeg skriver at jeg skal gjøre noe, blir det ikke noe av. Det var snarere ment som forslag til forsetter man kan ha på nyåret. Jeg skal avsløre mine egne prosjekternår jeg kommer i gang! Har du noen gode leseprosjekter må du gjerne dele dem her! Hilsen Ingrid

Siv Marit Ersdal sa...

Gode tips til prosjekter! Jeg har et som er både behagelig og nyttig: podcast av litterære programmer, f.eks. Bok i p2, BBC World Book Club, New York Times Book review ++ Vidunderlig å lytte når det passer meg, og få leseinspirasjon samtidig! Jeg skal igang med Poisonwood Bible etter å ha hørt på et program på BBC :)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Helt enig Siv Marit! Podkast er så bra! Prøv Bokpodden til de svenske damene i Bokhora også. De er flinke!