onsdag 4. juli 2012

Sommerlesning

W.A.A.C's bathing on the coast somewhere in France

Sommerferien nærmer seg for meg også. Noen uker sammenhengende fri fører med seg håpet om å få lest en stabel med bøker. I år har den stabelen nærmest bygget seg opp til et tårn. Jeg har lånt ut bunkevis av gode romaner til andre ansatte på skolen, men hva skal jeg så lese selv? Det er så mange bøker jeg ikke har rukket å åpne ennå.

Utvelgelsen av sommerlektyre er et yndet tema i bloggosfæren, i avisene og i P2. Hva er det som gjør leseopplevelsen om sommeren annerledes enn resten av året? Jeg tror nøkkelordet er tid. Kanskje tar du deg tid om sommeren til å lese en bok fra perm til perm en hel dag, eller du har den med på togreisen, eller du leser om kvelden på hytta.

Om sommeren pleier jeg å lese bøker som passer til reisemålet mitt, men i år tror jeg at jeg har bommet litt. Kanskje det er fordi det er litt kaldere her i Norge at jeg har kjøpt to bøker som handler om død, tap og sorg til sommerferien i Italia! Jeg har lenge hatt lyst til å lese bøkene til amerikanske Joan Didion og jeg har kjøpt The year of magical thinking og Blue nights. De er ikke så forferdelig lange og jeg har dem på lesebrettet mitt, dermed er de ikke så tunge å bære med seg heller. Så får vi se hva sommeren bringer av litterære fristelser. Jeg håper jeg får lest mye og regner med å rapportere om mine sommerleseopplevelser litt senere. God sommer!

Foto: Flickr

3 kommentarer:

Rigmor sa...

Jeg ser fram til å lese bloggen din senere i sommer får å få noen gode boktips :)

Selv tar jeg blant annet med meg en stor trave med ungdomsromaner (fantasy, spenning og noe kjærlighet) som jeg håper å kunne tipse vg1-elevene om når skolen begynner igjen. Og så har jeg litt krim og så "må" jeg lese boken Holocaust og Moderniteten. Det blir en utfordring for meg. Boken er tema i neste bokklubbsmøte. En god miks av bøker altså :)

Rigmor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingrid Svennevig Hagen sa...

Hei rigmor! det ser ut til at du har et tårn du skal lese i sommer du også. Jeg har forresten forhåndsprogrammert et nytt bokryggdikt i uka i hele sommer, så helt stille blir det ikke her på Leselyst. God sommer!