onsdag 25. mai 2011

Barndomsminner

Her en dag dumpet det en hentelapp fra postkontoret ned i postkassa mi. Den var adressert til Minimeta på fire år. Stolt gikk hun med lappen i den ene hånden og meg i den andre, for å hente pakken sin. Damen i skranken på Posten, lurte på om hun ville være med og finne pakken selv, og det lille ansiktet lyste opp da hun kom bærende med en stor hvit bobleplastkonvolutt. Vi ventet helt til vi kom hjem med å åpne den.
Mormor hadde tenkt på sitt barnebarn, men også på sin datter da hun sendte denne pakken. Hun hadde nemlig funnet en bortgjemt skatt på loftet, min absolutte favorittbarnebok: Lek med Mons og Marit fra vår til vinter av Kaj Beckmann. Den er utgitt i 1978 og jeg fikk den til min 2-årsdag!
Litteratur kan sette varige spor. På samme måte som Madeleinekakene førte Prousts tanker tilbake til barndommen, kunne jeg umiddelbart kjenne de samme følelsene og tankene jeg hadde som liten da jeg så bildene i den slitte boka. Selvom det er viktig å følge med i utviklingen, særlig innen barnelitteraturen, så håper jeg at denne boka kan gi Minimeta et lite glimt inn i min barndom, og at vi kan dele gleden ved å lese den sammen.

3 kommentarer:

Kristin sa...

Denne her har jeg også lest mye! Kanskje jeg må titte ordentlig på den når jeg drar hjem til mamma.

Solgunn sa...

Jeg hadde denne boka da jeg var liten. Husker den godt :-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Jeg likte spesielt godt at Maren (mammaen) går i demonstrasjonstog med paroler som "Jorda er alles hjem" og "Stopp forurensning i naturen"