mandag 14. mars 2011

Tyske tegnere – en utstilling om tegneseriekunst fra Tyskland

Reinhardt Kleist: Havanna - Eine kubanische Reise og Cash - I see darkness

Jeg er svært interessert i tegneserier, så gjett om jeg ble glad da Lisa Nordick fra Goethe-Institut i Oslo annonserte at de har laget en utstilling om tysk tegneseriekunst som bibliotek over hele landet kunne få låne etter tur. Hurra for slike initiativ! På fredag var hele utstillingen på plass her i biblioteket!

Mawil: Wir können ja Freudne bleiben og Die Band

Tyske tegnere er med skam å melde, svært ukjente for meg. Til nå har jeg lest flest nordiske, amerikanske og franske tegneserier. Den eneste tyske tegneren jeg kjente til, og som er representert i bibliotekets samling, er Reinhard Kleist. Hans biografi om Johnny Cash er oversatt til engelsk.

Goethe-Institut har virkelig plukket ut mye spennende! Utstillingen  består av både plakater og bøker. Ulike sjangre er representert: humor, grafiske romaner, avantgardeserier, historiske/politiske serier og antologier. Jeg skal prøve å få lest så mange som mulig før jeg sender utstillingen videre til Porsgrunn Bibliotek. Utstillingen er åpen for alle elever og ansatte, men jeg har invitert alle tyskklassene spesielt til å komme og se på utstillingen som varer fram til 1. april. Reinhard Kleist: Cash - I see darkness

Foto: Metaingrid

2 kommentarer:

Aisha sa...

Har lest altfor lite tegneserier i mitt liv, merker jeg.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Da er det bare å sette i gang!