mandag 31. mai 2010

Oslo Comix Expo 2010 (OCX, lørdag 29. mai 2010)

Som relativt nyfrelst tegneserieentusiast troppet jeg opp, alene, tidlig lørdag formiddag på foredrag om tegneserier på Schous Plass. Tegneseriefestivalen Oslo Comix Expo innfridde absolutt forventningene, og festivalen var virkelig verdt et besøk! Utenfor Serieteket på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka sydet det av liv. Forlag og bokhandlere hadde stands, tegneserieskapere signerte bøker og det ble altså arrangert en rekke spennende foredrag/samtaler. Her fantes det som kan krype og gå av norske tegneserieskapere og entusiaster.

Egentlig hadde jeg bare tenkt å høre på Lene Ask og Mikael Holmberg snakke om å skape tegenserier på oppdrag. Jeg har lest både Da jeg reddet verden og 26.november og syntes det var interessant å høre hva de hadde å si om det å jobbe på oppdrag fra en u(ten)forstående part, henholdsvis Norad og Holocaust senteret.

Ettersom Minimeta var trygt plassert hos Tante kul, fikk jeg sneket med meg de to neste postene på programmet også. Det var utrolig morsomt å se og høre på kjente navn som Lars Fiske, Bendik Kaltenborn, Øystein Runde og mange flere. De siste fire årene har jeg lest meg opp på tegneseriemediet og festivalen ga meg inspirasjon til å skrive mer om norske tegneserier. Egentlig var jeg litt flau over at jeg ikke hadde noen norske serieskapere på lista mi over mine tegneseriefavoritter, men det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg er nå i ferd med å pløye meg gjennom det biblioteket har av Christopher Nielsen, dessuten leste jeg Fagprat av Flu Hartberg i helgen og lo høyt! Så etter sommerferien skal jeg komme tilbake med en liste over Metaingrids topp ti, norske tegneserier.

Det eneste jeg angrer bittert på er at jeg ikke kjøpte en signert utgave av Jasons siste bok, Varulvene i Montpellier. Hvorfor i alle dager gjorde jeg ikke det? Jeg krysser fingrene og håper at han kommer tilbake neste år, for da skal bestille barnevakt hele helgen så jeg få med meg hele programmet!

2 kommentarer:

kristin sa...

Å, her har vi sittet i samme mørke telt! Synd jeg ikke så deg!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Kristin, så synd! Det hadde vært morsomt å møtes. Jeg så nemlig en dame som jeg syntes kunne ligne på deg, men det er jo ikke så lett å vite, når jeg bare har sett små frimerkebilder på twitter.