mandag 7. desember 2009

Zoran anbefaler

Min eminente assistent, Zoran Vukovic, fyller 50 år i dag. Det skal feires på behørig vis. Zoran og jeg har jobbet sammen i litt over ett år nå, og vi samarbeider veldig godt. Uten hans hjelp hadde jeg ikke hatt mulighet til å jobbe like mye med bloggen min, gå i møter eller utvikle biblioteket på samme måte som jeg har gjort det siste året. Selvom jeg er borte fra biblioteket vet jeg at han er der og passer på at elevenes interesser blir ivaretatt. Det er alltid hyggelig å møte Zoran om morgenen når vi kommer på jobb og det er fint å ha en kollega som er så flink og lærevillig.

I anledning Zorans fødselsdag vil jeg gjerne la ham anbefale noen bøker for Leselysts lesere . Zoran kommer fra Tucep i Kosovo og har valgt tre titler fra det tidligere Jugoslavia som vi har på hylla i biblioteket.

Fortellinger fra BosniaFortellinger fra Bosnia er en samling noveller av Ivo Andric som fikk Nobelprisen i litteratur i 1961. Novellene handler om gripende menneskeskjebner i et motsetningsfylt land.

Konsulene Konsulene er en roman av den samme forfatteren, Andric. En fransk konsul sendes motvillig til byen Travnik (hvor Zoran forøvrig har jobbet i noen år). Den tyrkiske vesiren har makten i byen og romanen handler om maktbalansen mellom jøder, kristne og muslimer. Og om kontrastene mellom “Orienten” og “Oksidenten”.

Hvordan soldaten reparerer grammofonenDa jeg kom tilbake i fyr og flamme fra et seminar om oversatt litteratur tidligere i høst og fortalte Zoran om romanen Hvordan soldaten reparerer grammofonen, ville han umiddelbart låne boka. Sasa Stanisic er en kjent ung forfatter fra Bosnia. Han skriver fra den samme byen som Andric skriver fra i sine Fortellinger, Visjegrad.

Jeg oppfordrer alle som leser dette innlegget til å legge igjen en hilsen til Zoran i kommentarfeltet! Gratulerer med dagen!

9 kommentarer:

Marianne Hermansen sa...

Gratulerer med dagen Zoran!!!!

Aratan sa...

Gratulerer med dagen!!! Hilsen Linn Hvidsten og Ingvild Hage

Astri sa...

Gratulerer med dagen, hilsen Marie, Stine og Astri i 1STC

Ingunn sa...

Gratulerer med dagen, Zoran! Jeg skal lese minst en av bøkene du anbefaler. Ha en strålende dag!

Ingerid sa...

Gratulerer med dagen!! :)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen :)

Eirik sa...

Gratulerer med dagen :-)

Siv Marit Ersdal sa...

Gratulerer med dagen! Og takk for anbefalingene!

Anonym sa...

Takk for alle hyggelige hilsener! Hilsen Zoran