onsdag 11. november 2009

Hva leser du nå?

Metaingrid har det travelt for tiden, så denne gangen er det dere som må bidra til leselyst her på bloggen. Spørsmålet går herved ut til alle som kikker innom Leselyst: Hva leser du nå? Jeg kan jo føye til spørsmålet: Hvilken bok har betydd aller mest for deg?
I samme slengen vil jeg tipse dere om bokelskere.no, et morsomt nettsted for alle som er opptatt av litteratur. Her kan du legge inn bøker du har i boksamlingen din hjemme, bøker du vil lese, bøker du har lest eller bøker du ikke leste ut. For meg blir det jo nesten som å ta med seg jobben hjem.

12 kommentarer:

Kristin Storrusten sa...

Jeg leser Politi og røver, og er slett ikke så begeistret som forlagsdamen mente jeg skulle bli :)

Jeg bruker mye av min tid på å reklamere for Ekstremt høyt og utrolig nært, en av mine absolutte yndlingsbøker.

Og når det er sagt – det ser ut som det ikke er åpent for alle å kommentere her, man må ha google eller openID. Anbefaler å skru på slik at alle kan kommentere, og så heller slette den spammen som måtte komme.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Aha, det var godt du sa. Nå har jeg åpnet opp for alle. Så nå forventer jeg at det strømmer på med kommentarer!

Unknown sa...

Nå leser jeg en tidlig roman av John le Carré. Telefon til avdøde. Den er lettlest og god, så jeg er nok ferdig med den ikveld.

Jeg anbefaler alle å lese "Parfymen" av Patrick Süskind.

Lille søster sa...

Jeg leser to bøker nå: Tidsvitner (norske overlevende forteller om opphold i konsentrasjonsleir) og I rettferdighetens navn av P. D. James.

Vil anbefale bøkene til Virginia Woolf. Særlig Til fyret og Bølgene

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Gode forslag, alle sammen! Og hyggelig at dere er innom bloggen min også.

Unknown sa...

Apropos headingen din: Hvor er det blitt av bokstavkjeksen ?

Beatelill sa...

Jeg leser 2 bøker samtidig her :) "Alltid Alice" av Lisa Genova, og "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini. Begge er veldig gode så langt :) En bok som har betydd veldig mye for meg var en bok jeg leste første gang som 12-åring, og som jeg har lest mange ganger etter det: "Den uendelige historie" av Mikael Ende

Midifila sa...

Knausgård, del II.

Veldig, veldig bra.

Ingerid sa...

Jeg leser "Into the Wild" av Jon Krakauer, en slags reportasje i bokform om Chris McCandless, en gutt som i 1990-1992 reiste rundt på landeveiene i USA og endte opp i Alaska. Anbefaler både den og filmen til alle.

Favorittboka mi er "Frendeløs" av Hector Malot, den er utrolig fin!

Anita sa...

Jeg har nettopp gitt opp Siri Hustvedts "The sorrows of an American", og tar nå fatt på "The other queen" av Philippa Gregory.

Anonym sa...

Nå leser jeg World War Z : An Oral History of the Zombie War av Max Brooks og The Lost av Daniel Mendelsohn. Gode bøker begge to.

Mens World War Z er fiksjon skrevet i intervjuform, er The Lost en blanding av krigshistorie og slektsforskning skrevet i en slags veldig underholdende stream-of-conciousness-aktig essayistisk stil.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Mange gode lesetips her. Takk skal dere ha alle sammen!

Geir: Bokstavkjensene er tilbake i butikkhyllene. Pakket inn i kule bilesker. Jeg husker bilene fra da jeg var liten, da var det én blå og én rød. Nå kan man velge mellom mange fine motiver, men det er naturligvis bokstavene som er morsomst. (Jeg vet ikke hvor de bileskene kommer inn egentlig!) Løp og kjøp!