fredag 6. mars 2009

I love Mr Darcy...


I serien Jane Austen-rariteter her på bloggen, har jeg funnet fram til en rekke ting som kommer på Metaingrids ønskeliste i framtida. Da jeg var i bryllupet til ei engelsk venninne i Bath for et par år siden, måtte jeg naturligvis dra med meg mamma innom The Jane Austen Centre. Vi var på omvisning og fikk et lite foredrag om Austen og hennes forfatterskap. The tour of the house endte i en fin liten museumsbutikk. Der solgte de foruten bøkene og filmatiseringene av dem, også kort og souvenirer. Noe av det morsomste var et portrett av Colin Firth i rollen som Mr Darcy fra Pride and Prejudice. "Ha, ha" tenkte jeg da. "Hvem vil ha et bilde av en skuespiller fra en BBC-serie fra 1990-tallet hengende i stua. (Dette angrer jeg naturligvis på i ettertid, det er mye humor i å ha bilde av Firth/Darcy hengende på veggen.) Men i dag kom jeg altså over nettbutikken til The Jane Austen Center og der kan man kjøpe så mye rart man bare vil, se bare her. (Mamma, jeg ønsker meg virkelig en I love Mr Darcy-veske til bursdagen min!)

2 kommentarer:

Anne Johnsrud sa...

Nå har jeg tatt den fantastiske "hvilken Jane Austen-heltinne er du?"-testen og jommen ble jeg ikke Elizabeth Bennett. Kanskje jeg ubevisst har svart på spørsmålene for å få det svaret jeg helst ville ha? Må utvilsomt skaffe meg en slik veske, uansett :-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Anne, jeg kjenner at jeg er litt misunnelig på alle som blir Elizabeth Bennett. Jeg ble jo Marianne Dashwood. Det nærmeste jeg kommer Mr Darcy er vel den veska...