mandag 23. mars 2009

Gatekunst

I går gikk jeg en tur sammen med søsteren min i Oslo. Hun hadde med seg et fotoapparat. Når man har har med seg kamera blir det lettere å legge merke til fine motiver og små detaljer som man kanskje ikke ser ellers. Vi kom over et lite bidrag til gatekunsten på Carl Berner, som dere kan se av bildet. Det fikk meg til å tenke på alle de stilige bøkene vi har i biblioteket om emnet. Banksy er en av de mest kjente bidragsyterne til gatekunsten. Vi har akkurat fått inn Home Sweet Home, som handler om Banksys kunst i hjembyen Bristol. Boka viser eksempler på ulike verk av Banksy og debatterer hvorvidt det kan kalles kunst eller ikke. Street art and the war on terror viser en rekke eksempler på gatekunstneres motstand mot krigen i Irak. Flere eksempler på kule bøker om gatekunst finner dere her.
(foto: Marit Svennevig Hagen)

2 kommentarer:

Marito el Finco sa...

Så hyggelig at du ville legge ut bildet som jeg tok i går. Det er morsomt med gatekunst. Slike små tegninger dukker stadig opp i bybildet. En av mine favoritter er en jente som springer med en rød ballong. Har du sett den?

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Ja, jeg tror det. Uansett morsomt med stensiler synes jeg. Nå har jeg akkurat katalogisert en bok med stensiler som elevene kan kopiere og bruke selv på t-skjorter feks.