torsdag 8. januar 2009

Hva leser du nå?


Jeg er inne i en god lesemodus igjen etter at leselysten har vært laber en stund. Slikt går opp og ned selv for en bibliotekar. Når jeg har skrevet ferdig dette innlegget skal jeg lese ut Aina Bassos bok Ingen må vite. Etter blodskam og kjærleik i bygdenorge skal jeg ta fatt på The Virgin Suicides av Jeffrey Eugenides. Jeg vet at den blir lest i engelskklassen til Rune. Da synes jeg det er fint om jeg også vet hva den dreier seg om. Jeg så filmen da den kom ut, og ser fram til å lese boka. Spørsmålet i tittelen på dette innlegget går herved ut til deg: Hva leser du nå?

5 kommentarer:

Monica sa...

Akkurat nå leser jeg Øya av Victoria Hislop. Jeg har ikke kommet så langt, men den kan anbefales på det sterkeste!

Eirik sa...

Leser "God is Not Great" av Chris Hitchens - nok en av bøkene om ateisme/agnostisisme som biblioteket ikke har stående i livssynshylla, til fordel for blant annet "Hellig blod, hellig gral", som foreningen skepsis ikke har så mye til overs for.

Jeg anbefaler et eksemplar av den eller den mer populære "The God Delusion" av Richard Dawkins - hadde vært greit med noen av disse bestselgerne i hylla.

Forresten ser jeg ikke at du har noen andre bøker av Richard Dawkins heller, enda han er en av vår tids mest populære nonfiction-forfattere (spør en hvilken som helst biologilærer om han/hun har hørt om "The Selfish Gene") som også skriver fengende og enkelt - vel verdt å ta en titt på :)

Fight Club sa...

Akkurat nå leser jeg (Sporten) En idehistorisk studie av Rune Slagstad. Dette er en slags fortsettelse av nasjonale strateger som kom ut i 1998 og som tok for seg Norges utvikling fra embetsmannsstaten på begynnelsen av 1800-tallet til vår tid. Sporten er som et helt lite bibliotek som forteller om en rekke episoder i den moderne sportens og idrettens historie, med særlig vekt på de ideologiske begrunnelsene som har fulgt idrettens forvandlinger fra fase til fase. Dette er en drømmebok for oss som ligger i skjæringspunktet mellom Ian kershaw og Per Jorset. Har lest et par hundre sider og er svært begeistret, takk til min kjære som ga meg den til jul.

Ingvild sa...

The Kite Runner, som jeg har lånt på skolebiblioteket! ;D

Kelsey sa...

Jeg har akkurat lest ut "Utvalgte Emner i Katastrofe Fysikk" av Marisha Pessl! Den har jeg storkost meg med i ferien. Og nå har jeg begynt på "Flowers for Algernon" av Daniel Keyes. Gleder meg til å sette meg ordentlig inn i den. :-D