fredag 12. desember 2008

Stille fredag ettermiddag

Fredag ettermiddag er det alltid veldig stille her på skolen. Mange har fri og tar helg litt tidlig, men biblioteket er åpent helt fram til klokka fire, så nå er tidspunktet for å komme innom biblioteket og finne en riktig god bok. Jeg minner om at juleferien kan gi rom og tid til å fordype seg i litteraturens verden. Her kommer Metaingrids anbefalinger for en hyggelig juleferie:

Klassikeren: Madame Bovary av Gustave Flaubert. Emma Bovary slites mellom sine drømmer og den virkeligheten hun befinner seg i. Hun leser romantiske historier og drømmer seg ut av et rasjonelt og fornuftsstyrt ekteskap.

Tegneserien: Nothing is simple av Sempe. Morsomme tegninger som forteller små historier, uten tekst.

Nyheten: Vente, blinke - eit perfekt bilete av eit personleg indre av Gunnhild Øyehaug. Denne boka gleder jeg meg til å lese. Øyehaug har fått gode kritikker i avisene og er en spennende forfatter som prøver seg innen forskjellige sjangre.

Poesi: The Norton Anthology of Poetry er en gullgruve for alle som vil lese det beste av engelskspråklig lyrikk. Her finner dere Chaucer, Shakespeare, Milton, Blake, Wordsworth, Browning, Dickinson, Rosetti og mange, mange flere flotte diktere fram til vår egen tid.

God helg til dere alle! Følg med på litteraturquizen i helgen også!

Ingen kommentarer: