tirsdag 3. april 2012

Metaingrid leser om zombier - og liker det!

Zombie

Jeg utfordrer gjerne mine egne lesevaner, og denne gangen har jeg satt tenna i The Walking dead: Volume one - days gone bye, for å se hva all viraken dreier seg om. The Walking Dead er også blitt filmatisert i en TV-serie som gjorde stor suksess og zombier har de siste årene vært monstersjangerens rock'n'roll. Allerede etter et par sider var jeg helt oppslukt av handlingen: En politimann, Rick, blir skutt mens han er på jobb og havner i koma. Når han våkner opp på sykehuset er alt totalt forandret, og han oppdager raskt at verden slik vi kjenner den er overtatt av zombier. Rick har en bratt læringskurve i håndtering av de udøde. Han finner andre levende i utkanten av Atlanta og der er til alt hell også hans kone og sønn, i live. Zombiene er ulekre vesner i store grupper, på jakt etter flere levende de kan ete. Jeg tro ikke det er disse monstrene som fascinerer meg mest med fortellingen, men snarere at verden er helt forandret og at de gjenlevende må tilpasse seg en ny virkelighet. Jeg hadde den samme følelsen da jeg for noen uker siden leste Sandcastle, hvor noen mennesker befant seg på en strand hvor man i løpet av en halvtime eldes like mye som på et helt år. De gamle døde etter kort tid av alderdom, de unge ble brått voksne. Men de kom seg altså ikke av denne stranden. Hva gjør det med mennesker at verden rundt dem forandres i et høyt tempo? Etter påske skal jeg låne med meg TV-serien, den er utlånt til en elev som antakelig har en ganske spennede påske foran seg og jeg har har blitt begeistret for en bok jeg ikke trodde jeg kom til å like! God Påske!

Robert Kirkman: The walking dead, vol. 1: Days gone bye, Image Comics, Berkeley, 2007
Foto: Metaingrid

3 kommentarer:

astridterese sa...

Jeg så første episode av The walking dead, men det var ikke noe for meg. Jeg er en stor, stor fantasy-fan, men får det ikke til med vampyrer, zombier og varulver. Noe jeg selv synes er rart :-) Kanskje det bare må en riktig god bok til?

Jeg ønsker deg en riktig god påskeuke!

Stian Nordskog sa...

Den mest isnende replikk jeg noensinne har lest i en tegneserie er fra The Walking Dead. Rick og kjæresten gjemmer seg med Ricks barn i et hus mens de levende døde bryter seg inn nabobygningen, der det kun befinner seg barn. I det barnas skrik når dem, sier kvinnen:"Vi må hjelpe dem!" Rick svarer:"Du vet hva de sier om andres barn; de er ikke dine..."

Ingrid Svennevig Hagen sa...

astridterese: Ja, det er smak og behag, vet du. Jeg trodde ikke jeg skulle like de, men sannelig var det veldig spennende likevel.

Stian: Uæh!