tirsdag 1. november 2011

Bok og by: Berlin

Bøker
Das Buch am Hackeschen Markt
I forrige uke var kollegiet ved Sandvika videregående skole på tur til Berlin. Jeg benyttet sjansen til å se hva byens bokhandlere hadde å by på. Ved Hackescher Markt var jeg innom en finfin bokhandel, Das Buch am Hackeschen Markt, med et flott neonskilt. Et slikt skulle jeg gjerne hatt i biblioteket også.

Nordisk litteratur
Oversatt nordisk litteratur
Dussmann Das Kulturkaufhaus stilte i en klasse for seg når det gjaldt utvalg. Dussmann hadde "alt". Romaner,  musikk, engelsk litteratur, poesi, tegneserier og alt man måtte ønske seg av lesestoff. De hadde dessuten en egen avdeling for oversatt nordisk litteratur. Legg særlig merke til det fine omslaget til romanen 101 Reykjavik. (Kanskje en bikini i ull kunne være noe for Strikkegeriljaen?)
I denne rikholdige bokhandelen ble jeg gående en lang stund og fant ut at jeg skulle kjøpe en tegneserie på tysk til meg selv. Jeg endte opp med Jason Lutes Berlin.

Tegneserie fra Berlin
Jeg kjøpte Berlin - Steinerne Stadt hos Dussmann - das Kulturkaufhaus i Friedrichstrasse
Utenfor Humboldt Universitetet solgte de brukte bøker og det minnet litt om bokbodene i Paris, men jeg rakk dessverre ikke å se nærmere på utvalget.

Brukte bøker
Bøker til salgs utenfor Humboldt-Universität
Neste gang jeg skal til Berlin håper jeg å rekke flere av spesialbutikkene som jeg la merke til, og gå enda grundigere til verks i utforskningen av boktilbudet i denne fine byen!

4 kommentarer:

Kathleen sa...

Wee, jeg var nettopp selv i Paris og rakk å kikke på utvalget utenfor Humboldt. Mye Marx og Kleist og klassikere.

Rysjedamene sa...

Kult skilt, ja!

Elin Nesje Vestli sa...

Ja, er ikke det et helt fantastisk skilt? I tillegg til de bokhandlerne du nevner, kan jeg anbefale Langer Blomqvist og Hugendubel. Se nærmere omtale i min blogg TYSKBOKHYLLE http://tyskbokhylle.blogspot.com/2011/04/min-yndlingsbokhandel-i-berlin.html

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Kathleen: Ja, jeg regnet med det var noen klassikere der!
Rysjedamene: Vi burde fått mer neon i biblioteket!
Elin: jeg skal tilbake til Berlin igjen, det er helt sikkert! Jeg følger forresten bloggen din med stor interesse! Den er svært nyttig som tips til innkjøp av tyske bøker! Takk!