onsdag 3. februar 2010

Nyhet! BRÅK I BIBLIOTEKET – Metaingrid inviterer til debatt

Biblioteket 095 I det siste har det vært mye snakk om bibliotekets fremtid i den digitale tidsalder. Hva vil skje med de trykte bøkene når vi får lesebrett? Hva vil skje med lesevanene til folk når alt blir digitalisert? Hvordan vil et bibliotek se ut om 5-10år? Denne debatten angår i aller høyeste grad også skolebibliotekene. Jeg har i det siste fundert på hvordan vi kan bruke selve skolebibliotekslokalet på nye måter.  Biblioteket skal være et sted elever og ansatte oppsøker  for å hente inspirasjon og informasjon, ikke (bare) et sted for oppbevaring av bøker.

Jeg ønsker å skape mer aktivitet i biblioteket! Derfor har jeg alliert meg med mine gode kollegaer Lektor Nordskog og Lektor Thorsen for å dra i gang en debattrekke i biblioteket. Vi presenterer herved  konseptet BRÅK I BIBLIOTEKET. Temaet for første debattmøte torsdag 11.februar, kl. 11.00  er: “Just war? – finnes det rettferdig krig?”. De to lektorene møtes til verbal duell, mens elev Rishab Chawla har tatt på seg rollen som ordstyrer. Her blir det bråk! Vi håper at så mange som mulig av skolens elever og ansatte vil ta turen til biblioteket, slik at vi etterhvert kan invitere andre debattanter til å diskutere aktuelle temaer. Velkommen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror jeg tar meg turen selv, og skal forsøke å få med meg noen.

Neste uke har jeg også forhåpentligvis et lesebrett (blir sendt i morgen), så om den debatten blir satt opp blir jeg nok deltaker.

Ingvild sa...

Woho! Dette blir kult! Artig påfunn, Ingrid! Jeg kommer også ;D såklart!

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Topp! Veldig bra om vi får god oppslutning. Supert at dere kommer!