fredag 18. desember 2009

Fredagsquiz

Snart er det jul og dette er altså årets siste Fredagsquizrunde. På tirsdag blir det avslutning og premieutdeling her i biblioteket klokka 09.30. Quizmasterne stiller alle som en, Lektor Hagemann, Lektor Nordskog og Metaingrid vil være tilstede. Dersom du har vært ukesvinner bør du stille opp tirsdag morgen for å være med i trekningen om et bokgavekort på kr 500,-.
Dessuten blir det pepperkaker og godis, og mulighet til å sikre seg noen gode filmer og bøker til juleferien.
Forrige uke skulle vi fram til hvor navnet til onkel Skrue, eller Scrooge McDuck kom fra. Svaret er fra Ebenezer Scrooge i Charles Dickens' A Christmas Carol. Det var det mange som visste, men jammen vant Eirik Vågeskar denne gangen også! Gratulerer Eirik!

Her kommer årets siste Fredagsquiz, og det med et ønske om god jul fra Lektor Hagemann: Den svenske forfatteren Stieg Larsson skrev den bestselgende Millenniumtrilogien, som straks ble filmatisert. I hovedrollene finner vi journalisten Mikael Blomkvist og den umyndiggjorte datahackeren med en forundelig familiebakgrunn, Lisbeth Salander. Disse to karakterene er inspirert av to karakterer i en annen svensk forfatters litterære univers. Hvilken forfatter? Og hvilke litterære karakterer?
Riktig svar sendes til ingrid.hagen@sandvika.vgs.no innen søndag kveld! God helg! No bli' det jul!Ingen kommentarer: