mandag 15. juni 2009

Mr Darcy revisited

Jeg overdriver ikke når jeg sier at tematikken i Jane Austens forfatterskap dreier seg om jakten på den perfekte ektemann. De stakkars jentene i romanene må holde styr på mennenes posisjon i samfunnet, deres inntekt, formue, intelligens og vidd for ikke å bli lurt inn i et ulykkelig ekteskap. I dag kom jeg over The Men of Austen. Her presenteres en oversikt over Austens mannlige karakterer med bilde av kjekkasene som er blitt filmatiserte. Her er det bare å velge og vrake i engelsk konfekt, som bloggeren Lena formulerte det. Jeg fant lenken til bloggen hennes via Knirk. (Dette bekrefter i det minste at Austens menn har bred apell, og at det ikke bare er jeg som er gal). Mitt valg falt naturligvis på Mr Darcy, og jeg var ikke den eneste som lot meg forføre av ham. Han troner selvfølgelig øverst på listen.

6 kommentarer:

Eirik sa...

Hvorfor vil alle ha Mr. Darcy, og ikke Kholi-saab (Mr. Collins)?

Stian Nordskog sa...

Men Collins er vel en ganske tåpelig type som er mest opptatt av seg selv? På den annen side så er vel egentlig Mr. Darcy også en tåpelig type som er mest opptatt av seg selv...Hm...

Eirik sa...

Å si at Mr. Collins er kjekk er som å si til en litt sær Ringenes herre-fan at Tom Bombadil må ut av historien; du gjør det bare for å provosere ;-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Det morer meg at det er to menn som diskuterer Austen-karakterer. Sånn skal det være gutter!

Eirik sa...

Jeg har egentlig ikke lyst til å ødelegge stemningen, men det eneste jeg vet om Jane Austen har jeg lært av Bride & Prejudice, og det eneste jeg har lest er åpninga i "Byrgskap og fordom" i nynorsken.

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Men likevel da?! Flott engasjement. Godt at du forstår at Mr Collins er en tulling.